11 Ocak 2012

Google bizi de hatırladı.. Çok ta tınn.. :)

Google'ın özel günlerde tasarladığı logo yani Doodle çalışmalarından birini de Nicolas Steno için hazırladı. 374. doğum gününü kutlayan bilim insanı, modern jeololijinin kurucularından.

Danimarka doğumlu bilim insanı Nicolas Steno 1638 yılında doğdu. Jeoloji biliminin öncüsü olan Steno aynı zamanda anatomi dalında da önemli çalışmalar yapmıştır.

Bilinmeyen bir hastalık yüzünden çocukluğunu tek başına geçiren Steno, Hollanda, Fransa, İtalya ve Almanya'da önemli bilim adamlarıyla çalıştı. Bir dönem bir hastanede anatomi uzmanı olarak da çalışan Nicolas Steno, kasların kasılırken şekil değiştirdiğini ama hacimlerinin sabit kaldığını göstermek için geometriden yararlandı.

Steno'nun 'Sabit Açılar Konumu Yasası' veya basitçe 'Steno Yasası' olarak tanımladığı ilkeler jeoloji biliminin temelini teşkil etmektedir.

İşte Google'ın yerbilimi logo tasarımı.. Sanki çok ta umurumuzda.. :) Bu arada Nicolas Steno hakkında bilgi isteyen varsa ki sanmıyorum, buradan bilgi alabilir..
Yazının bi kısmının kaynağı : http://shiftdelete.net/

11 yorum:

  1. Google Doodle saçmaladı abii. :) Ne amaçlıyolar bunlar :)

    YanıtlaSil
  2. @Tuna ASLANTURK Ne biliyim abi.. Çok ta tınn dedim zaten.. :)

    YanıtlaSil
  3. Utopia..11/1/12

    Mühendisler böyle basit şeylerle mutlu olur işte :D

    YanıtlaSil
  4. Adsız11/1/12

    Napalım aga ya. :) Tabakalar açıkça ortada yalnız. }:)

    YanıtlaSil
  5. @cnrcvs Sedimanter mi? Magmatik mi?? :D

    YanıtlaSil
  6. Adsız11/1/12

    @Tuna ASLANTURK Metamorfikkkk :))

    YanıtlaSil
  7. Sırf geyikçisiniz ha.. :)

    YanıtlaSil
  8. Meslektaşınızım Anıl bey ve hep söylerim,jeolojinin deprem zamanı hatırlandığı tek ülke Türkiye.O nedenle size katılıyorum ve bende çokta tınnn diyorum.

    YanıtlaSil
  9. @İÇİMDEN GELDİGİ GİBİ~~~Hoşgeldinniz. :) TC'de mühendisliğin ne kadar değersiz olduğunu biliyoruz.. Herkes ve her toplum hakettiği gbi yaşar.. Biz bi şekilde karnımızı doyurabilirken, isterdik ki başkalarına da faydalı olalım.. Ne yazık ki arz-talep dönküsündeki kısırlık nedeniyle sonuç sıkıntılı..

    YanıtlaSil
  10. Toprak insanları...

    YanıtlaSil