19 Ocak 2012

Yastık kılıflarındaki iluzyon..

     Genel itibariyle ilişkilerde, yürütme işi erkeğindir. Tabi buradaki kelimenin ilüzyonuna dikkat etmek lazım. Şunu söylemeye çalışıyorum. Mimar kadındır, erkek ise taşerondur. Kadın binayı tasarlar, erkek bu binayı yapar. Kadın bir ufuk çizer fakat yolu aşmak ve o ufka varmak erkeğin görevidir. Kadın ister, erkek yapar. Nabzı erkek tutar. Kötü hissetmeye hakkı olmadığı gibi, kadın kötü hissettiğinde onu iyi yapma mecburiyetindedir. Kadının erkeği düşünmemesi konu bile olmayacağı gibi, erkeğin kadını düşünmemesi bir suç sayılır. Aslında bu küçük pragrafı yazarken tuşlara biraz korkarak bastım. Zira bu konularda yapılan yargılama her daim erkeği mahkum edecektir. :)
    Fotoğrafta görüldüğü üzere erkek düşünen, kadın da düşünce balonunun içindeki düşüncedir. Burada erkek dostlarım için tek temenni edebileceğim şey arada bir de olsa yastıkları değişme eğilimi gösteren bir eşleri olması.. :) Az da olsa düşünülmeyi hak ediyoruz değil mi? :)
    Bu arada dikkat! Hanımefendiler, mimari çizimi yaptığının bilincinde olmalı.. Zira yanlış çizilmiş bir projenin taşeronu ne kadar iyi olursa olsun bina yıkılacaktır.
     Okuyan arkadaşlarımın affına ve espri anlayışına sığınırım.. :))
Anıl Özer

10 yorum:

  1. Hıyarcım gece gece mimarlığımı sorgulattın bana.. :))

    YanıtlaSil
  2. Hımm.. Fakat bina yıkıldığı zaman mimar taşeronu, taşeronda mimarı suçlayacaktır. Hiçbir zaman da kimin suçlu olduğu ispatlanamacak ve anlaşılamayacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Burcak Gürsoy19/1/12

    Anıl sözlerin ne kadar değerli olsada, bu kadın-erkek savaşında şuçlu hiçbir zaman bulunamayacaktır. :)

    YanıtlaSil
  4. Her zaman taşeron suçludur. :)

    YanıtlaSil
  5. @EDAEda böyle böyle yediniz bitirdiniz adamları :)

    YanıtlaSil
  6. @Selen Özdemirablacım sen en değerli Mimarlardan birisin. :)

    YanıtlaSil
  7. @ZombikSuçlu her zaman kendini bilir zombik meraklanma :) ama bunu itiraf edemez.. :)

    YanıtlaSil
  8. bence ikisi de uyuyorlar.. hangisi hangisini önce uyutmuş bilemeyiz ama uyku zaten tek kişiliktir. sonuç = sonuçsuzdur :))
    "taşeron"luk gerçekten süper fikir :))

    YanıtlaSil
  9. @beyaz bahçeBelli ki önce kadın uyutmuş :) Taşeronluk önemli ama pek becebilmiş değilim.. :))

    YanıtlaSil