2 Mart 2012

Ametist

           Ametist.. Değerli taşlarla ilgilenenler için, vazgeçilmez renk ve güzellikte olan kuvars çeşidi.. Yakın çevremin bildiği üzere ben de değerli taşlarla yakından ilgilenen biriyim. Jeoloji Mühendisi olmadan önceki yaşantımda da bu ilgi ve sevgi içimde vardı. Sonra elime biraz biraz para geçmeye başlayınca da bu ilgim daha da yoğunlaştı ve değerli taşları edinmeye başladım. Ailemdeki tüm bayanlara illaki değerli taşlardan üretilmiş bir hediye almışımdır ama ametist benim için ayrı bir önem taşımakta. Atomik yapı ve sertlik olarak değerlendirildiğinde çok değer arzetmeyen ametist, renk ve görsellik devreye girdiğinde ön plana çıkar. Nihayetinde bir kuvars olan ametist, mor kuvars olarak ta bilinir. Çoğu jeoloji mühendisinin bürosunda ham (işlenmemiş) haliyle illaki bir ametist kristali/kristal grubu bulunur. Benim büromda da bir tane var. Halamdan bir hediye.. Türkiye'de de bulunabilen bir değerli taş olduğu için, çoğu yerde karşınıza çıkmakta ve her gemologun veya değerli taş sarraflarının vitrininde bir ametist jeodu bulunmaktadır. Vikipedi, ametist için şunları yazmış. Tıklayıp öğrenebilirsiniz. Ben işin bilim kısmında bir Jeoloji Mühendisi olduğum için, gemoloji söylemlerine pek aldırış etmiyorum. Ama değerli taşların faydalarına inananlar ve bu şekilde kullananlar var. Ki ben de değerli arkadaşlarıma hoş ametist kristalleri ve takıları alırım ki, benimle ilgili zihinleri karışık olmasın (İnandığımı çaktırmamalıydım ya) :) İşin bu kısmıyla ilgili Uzman Tv sitesinde Hint Astroloğu Şebnur Kuran Balcı'nın söylemlerine buradan ulaşabilirsiniz. Değerli ametistimizin de google görsellerine buradan bakın. Ametist adını kullanan bir de değerli kişisel edebiyat blogu var. Çok hoş paylaşımlar yapmakta ve yazılar yayınlamakta. Blog Ametist'e gitmek için tıklayın.
Bir maddeye anlam yüklemek insanların sevdiği bir etkinlik. Benim için de ametist taşının değerli ve güçlü anlamları var. Birşeylere anlam yüklemenin verdiği ilginç duyguları yaşamayı seviyorum ve bu nedenledir ki ametist gibi bir güzelliği anlamlandırıyorum. Benim için Ametist demek, mantık, adalet ve cesaret demek..

Anıl Özer

3 yorum:

  1. İşin uzmanı olarak, ametist hakkındaki yorumunuz çok özel oldu benim için. Bi bakacağım ben nasıl anlamlandırıyorum acaba diye.

    YanıtlaSil
  2. Yok uzman demeyelim hemen ya. :) ilgi alanım sadece. çok seviyorum değerli taşları..

    YanıtlaSil
  3. Adsız5/6/13

    Hi, yes this post is actually nice and I have learned lot of things from it regarding blogging.
    thanks.

    Here is my website - free site checker seo

    YanıtlaSil