12 Mart 2012

Koca popolu teyzeler..

Cadde veya bulvarın birinde kaldırımdan yürüyorsunuz. Çok ta aceleniz var. Kaldırımın bittiği ve diğer kaldırımın başlayacağı noktada, iki araba park etmiş ve aralarındaki mesafe yaklaşık 1,5metre. Önünüzden giden vurdumduymaz teyzenin kalçasının eninin izdüşüm uzunluğu 80santimetre. Bu durumda teyze bir arabaya yanaşarak geçse, siz de geriye kalacak 150-80=70santimetreden rahatlıkla teyzeyi geçebilecekken, teyze bu aralığı ortalar ve öyle geçer. Bu durumda kalan 70santimetre, sağ ve solda ikiye bölünerek 35er santimetre halini alır. Siz de ne sağdan ne de soldan geçemez ve teyzenin arkasına takılırsınız.
Aynı teyze yağmurlu günde şemsiyesi olmasına rağmen saçakların altından ağır aksak yürüyerek  tüm kaldırım trafiğini kilitler. Aceleyle çıkmış, şemsiyesini unutmuş veya yağmura hazırlıksız yakalanmışlar o teyzeyi geçebilmek için saçak altından çıkar. Bu teyzeler yüzünden iliğine kadar yağmuru yer..
Yine aynı teyze semt pazarında, pazarın en dar noktasında, pazar arabasıyla birlikte mal pazarlığı yaparken, tüm pazar trafiğini boğar ve bu teyzeler tüm kainatın yaratılışını ve düzenini hiçe sayarak yaşarlar. Bu teyzeler kaza ve kadere imanımızın tek sebebidir. Bu teyzeler tüm yaratılışı sorgulamamıza sebeptir.

 :)  Anıl Özer

8 yorum:

  1. ...ilahi Anıl..:))

    YanıtlaSil
  2. :DDD lliked it ;))

    YanıtlaSil
  3. Utopia..13/3/12

    zuhaha :)) harbiden var len böyle bi varlık. :))

    YanıtlaSil
  4. bende böle olcaaaaam :)

    YanıtlaSil
  5. Çok dogru tespit..

    YanıtlaSil
  6. Adsız14/3/12

    kaynanam :P

    YanıtlaSil
  7. Yazdıklarınıza gülmek ve katılmakla beraber, emekli bir öğretmen olan annem bu teyzelerden değil ama bütün emekli öğretmen arkadaşları bu teyzelerden...:)Ama hepsi dünya tatlısı:)

    YanıtlaSil