2 Nisan 2012

Geri Döndü ! Utopia'dan Ard Düşünceler..

Geri döndü.. Kemiği olmayan bir dilin yazabileceklerini hayal edin. Kimi zaman güldüren, kimi zaman ise acıtan bir serseri. Alper Değirmencioğlu, namıdeğer Utopia.. Şimdi röportajımıza bakalım. Utopia kendini nasıl anlatacak..

Dostum bana biraz kendinden bahseder misin ?
Adım Alper Değirmencioğlu senin de söylediğin üzere namıdeğer Utopia. 84'te Ankara'da doğduk, büyüdük, yaşadık. Bildiğin üzere kimyadan pek anlamayan bir Kimya Mühendisi'yim. Çatı katında sabun yapalım dersen, sermaye sana ait onu baştan söyleyeyim. Bu arada osuruk yakabiliyorum zira o da bi kimyevi reaksyon.. Bi de karanlıktan korkuyorum abi..

Blog yazmak nereden esti ?
2004'ten 2008'e kadar bir blog maceram oldu. O dönem bir yazım, savcılığa şikayet edilmiş. O şikayeti bi şekilde bertaraf ettikten sonra, göt korkusu ile blogu patlattım. Ama takip ettiğim kişilerin blogculuk adına yaptıklarına sürekli göz atmayı ihmal etmedim. Bu da beni yeniden heveslendirdi ve tekrar yazmaya başladım.

Yazı içeriğin nedir ?
Sen zaten benim eski blogu biliyorsun abi. Ben blogumda söylenemeyenleri söylerim. Aslında içte olan ama dışa vuramadığımız birçok düşünceyi dile getiririm. Ziyadesiyle blogum kopyala/yapıştır değil, kendi zihin ve fikrime ait yazılardan oluşacaktır. Yıllarca senin de yaptığın gibi.

Anıl Özer | Kişisel Weblog hakkında ne düşünüyorsun ?
Blogun değil ama senin hakkında yorum yapayım. Sen 2002'de başlamışsın bu işe. Birçok blog yazdın. Ben seni 2004'te tanıdım. Oluşturulan en farklı blogları gördüm seninle. Bu kadar cesur ve samimi davranabilmek özendirdi beni. Tüm değerli yaklaşımlarınla kendini insanlar önünde sunmak kolay değildi. Utopia adını sen buldun bana. Ama büyüdük. Eski günlerin geri gelmeyecek olması bir hüzün ama yenilerini yaşayamamak bir beceriksizlik olur. O nedenle yeniden blogcuyum, yeniden yazıyorum. Okuyucu ve yorumcu endişesi olmaksızın , sadece ve sadece bir kişi okusa bile.. Bu arada logo isteğimi kırmadığın için teşekkür ederim dostum. Desteğin her daim yanımda oldu.

Sevgili Alper'e bu röportaj için teşekkür ederim. Umarım bir hevesle başlayıp, sonrasında yazmaktan vazgeçmez ve bıkmaz. Blogu Ard Düşünceler'e girdiğinizde yazıların içeriği sizi biraz şaşırtabilir ama emin olun Alper'e katılacaksınız. Bu dilin kemiği hakikaten yok.. :)

Alper Değirmencioğlu'nun (Utopia) blogu Ard Düşünceler için yaptığımız logo çalışması aşağıda. 

3 yorum:

  1. Bu iyi oldu. İronik ve muzip yazılar okuyabileceğiz. :) Fakat eski performansını aratmaman lazım Utopia..

    YanıtlaSil
  2. Sağlam yazılarla başlamaışsın ama bu sefer dikkat. :))

    YanıtlaSil