9 Mayıs 2012

Bisiklet olayına girdim..

Takipçilerime, bir alttaki "bilgilendirme" yazımda söz verdiğim üzere, 15 mayıstan sonra bir video içerik yayınlayacağım. Kendi çerçevemden bir edebiyat içeriği yazdığım bloguma, genel itibariyle pek gündelik yaşantımdan içerik koymam. Çünkü günlük şeklinde kullanılan kişisel weblogların, benim istediğim kullanıcı profiline ulaşamayacağını görmüştüm zamannında. Herneyse.. 

Fakat bugün günlük yaşantımla ilgili birşey paylaşıcam. Zira bu ara bir değişim sürecindeyim. İlk evvela, genelde klasik yapılı bir adam olduğumu görerek, daha spor olarak tabir edilecek kıyafetlere geçmiştim. 85 doğumlu 27 yaşında bir adam olarak ve converse ayakkabıya uyuz olmama rağmen, önce bi converse aldım. Sonrasında gri bir komando pantolon ve uygun bir t-shirt..

Pek tabi görünümde bir gençleşme yaşayınca, göbeğim ve sıkı olmayan kaslarım gözüme batmaya başladı. Ne yapmalıydım. Önce arkadaş tavsiyeleriyle "spora gidelim" söylemlerini değerlendirdim. Ama salonda aletlerle çalışmak benim huzurumu bozacak bişeydi. Sonra "yüzmeye gidelim" diyen bir arkadaşın fikrini değerlendirmeye aldım. En nihayetinde bağlı bulunduğum il olan Aydın'da biskletliler derneğini buldum. Etkinliklerini inceledim ve hoşuma gitti. Bisiklet binmek çocukluğumdan beri sevdiğim bişeydi ama üniversite, iş hayatı derken tamamen hafızamdan silinmiş olduğunu hissettim. Evet kararımı vermiştim. Haftasonları klüp kapsamında 20 ila 70 kilometrelik parkurlarda yapılacak sürüş etkinliklerine katılacaktım. Tabi ilk evvela bu işi başarabilecek ve ekonomimi çok zorlamayacak bir bisiklet almalıydım. Kararımı vermek biraz zor oldu ama hem görsel olarak, hem de nitelik olarak güzel olan Carraro 419 Grunde modelinde karar kıldım. Bu değişim sürecinde aldığım bisiklet kararı beni çok mutlu etti fakat hem yakın çevremdeki arkadaşlarımın hem de ailemin bu derneğe ve bisiklet etkinliğine katılma kararımı garip ve saçma olarak karşılamaları biraz beni üzdü. O nedenle yine iyi bişeyler duymak için bloguma başvurma gereği duydum. Biliyorsunuz bloglarımız bizim ağlama duvarlarımız yada, günah çıkarma odalarımız. Hatta zaman zaman fetvalar aldığımız imamlarımız gibi.. :)

Bisikletliler derneği ne diye sorarsan web sitesi burada  >>  http://www.bisikletliler.org/

Ha bide benim aldığım bisikletin fotoğrafı da aşağıda. (Görmemişin bi oğlu olmuş demeyin lütfen. Mutlu olduğum için paylaşıyorum)  :))

Bisikletimi görmek için tıklayıver..


:)) Bu arada dernek kapsamındaki etkinliklere kasksız almıyolar
09.05.2012
Anıl Özer

22 yorum:

  1. Seçimin süper hayırlı olsun. Bu fiyata alınabilecek en iyi bisikleti almışsın. Boşver sen milletin dediğini. Hem kalp-damar sağlığı için birebir hem de stresin olmaz.

    Dur teknik özelliklerini yazayım. Belki merak eden olur.

    Kadro: ALLOY 15,5"-18,5"-19,5"-21,2"
    Maşa: SUNTOUR 26"SF11-XCT MLO 100mm1.1/8"BEYAZ
    Gidon: MTB-AL-SEMIRISED OS CARRARO
    Gidon Boğazı: MTB-AL-H/S OS CARRARO
    Sele Borusu: ALLOY DIA:31.6mm CARRARO
    Sele: SELLE ROYAL 8549 MACH
    Çatal Yatağı: INTEGRATED 1.1/8"
    Krank Takımı: SHIMANO FC-M171 42X34X24
    Arka Değiştirici: SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
    Göbek: ALLOY QR SİYAH 32H
    Ön Değiştirici: SHIMANO AFDTX50L6
    Vites + Fren Kolu: SHIMANO ASTEF51
    Arka Dişli: SHIMANO ACSHG308132P 8-VİTES 11-32
    Fren: V-FREN ALLOY
    Lastik: CST-26X1.95 53-559 SİYAH
    Jant: CARRARO CROSS
    Pedal: SP-931S

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir iş yapmışsın, devamını getirmeni diliyorum.
    Alet, süper.

    YanıtlaSil
  3. @Tuna ASLANTURKTeşekkür ederim abi. Ben de aynı düşüncedeyim. Hem sağlık hem de stres yönünden.

    Ya jeoloji mühendisleri odasına bir rapor onayı yaptırıcam yada toprak laboratuvarına bi numune bırakıcam, o aydının dar sokaklarında park yeri aramak ölümle eşdeğer. Trafik olayı da ayrı dert. Yaya gitsen çok yoruluyosun. Etkinlikler bir yana günlük hayatımda kolaylaşıcak.

    YanıtlaSil
  4. @EcehanKesinlikle getiricem. Tavsiye de ediyorum Ecehan. :) Alet iyi sayılır. Millet milyarlık bisikletler almış ama ben hem görsel yönden güzel olan hem de ekonomik olarak zorlamasın diye bunu sçtim.

    YanıtlaSil
  5. Burçak Gürsoy9/5/12

    Abi sorması ayıp ne kadar bunun fiyatı ? Benim de böyle bi niyetim var ama pek anlamadığım için cesaret edemedim. Bi de dediğin gibi arkadaş desteği lazım. Ben kimseyi ikna edemedim. Yalnız da gitmek istedim kulübe. Adapazarı'nda da var ama gitmek nasip olmadı.

    YanıtlaSil
  6. @Burçak GürsoyBurçak fiyatı 668 lira. Bu fiyata alınabilek en iyisi bu. Çok araştırdım. Bide bunun disk frenli olanı var 420 grunde. O da 704 lira ama ondan Aydın'da bulamadım. Netten getirtmem lazımdı. Onla da uğraşmak istemedim. Çünkü paramparça geliyo. Birleştirirken hata yapma riskinden korktum. Bide burada birleştirme parası vermiyim dedim. 419 Grunde bulunca aldım. :)

    Arkadaş olayı zor. Çevremde bulunan tüm arkadaşlarıma açtım konuyu. Hiçbiri ben de geleyim demedi ya. Bir tek bi dershane hocası arkadaşım var. O niyetlendi. Onun da pazarı dolu, pazartesi tatili olduğu için gelemiyo. Dımdızlak kendim bi cesaret atıldım bu işe. Hayırlısı..

    YanıtlaSil
  7. Bunu bianchi üretiyo abi türkiyede. Kesinlikle doğru seçim. 850 liralık bianchi ye eşdeğer bi ürün. Hatta görsel olarak daha güzel diyebilirm. Şöyle baktınmı aşık olacaksın. Hatun gibi. :))

    Disk freni s.ktir et. Disk fren çok ani frenleme yapıyor. Ben seni biliyorum çok hızlı kullanıyosun. Sana kaza yaptırır disk fren. Bi anını yazmıştın eski bloguna hatırlıyorum. Lise 1de iddia uğruna bisikletle 70km hız yapıp iddiayı kazanmış fakat kafanı yarmıştın... :)))

    İşte disk fren olmaz senin gibilere. :D

    YanıtlaSil
  8. @Utopia (Alper Değirmencioğlu)Evet var öyle bir vak'a :) Seçimime verdiğin onay daha iyi hissetmemi sağladı. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Benim de canım çekti yaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Burçak Gürsoy9/5/12

    Eda sen de adapazarın da değilmiydin?

    YanıtlaSil
  11. @Burçak Gürsoyaaa evet. hemen iletişime geçmeliyiz burçak.

    edacache83@gmail.com

    YanıtlaSil
  12. @Burçak GürsoySebep olduğum şeye bak. :) Mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  13. Burçak Gürsoy9/5/12

    @Burçak Gürsoyİyi denk geldi eda ya. :) Derneğe girecek arkadaş arıyodum. Buldum sayende. :D

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı olsun Brother. :D

    Ben de bu var >> Whistle CROW XENON

    Çanakkale'ye bisiklet turu yaparsanız beklerim.

    YanıtlaSil
  15. @Sim BüyücüsüHa maşşallah sim.. Onun fiyatı ne öyle. Hem bu yarış bisikleti. Hayran kaldım. Para var huzur var deyip, havamı atarım diyosun. :)

    YanıtlaSil
  16. @Sim BüyücüsüHeralde oluumm. :) Ben de hava bol. :)

    YanıtlaSil
  17. Yokuş aşağı düz yolda,son hızla, rüzgara karşı bisikletinle uçarken ; bir taraftan kulağında kulaklıklarınla müzik dinlemenin paha biçilemez keyfini keşfetmişsin demek ki !!!!!

    Yorulmamanı ve devamını getirmeni dilerim :)))

    YanıtlaSil
  18. @beyaz bahçeTeşekkür ederim beyaz bahçe. Gelip geçici bir heves olmayacak. :)

    YanıtlaSil
  19. hüüüüüüüüüü ben gelemiyorum :( çok güzel,kıskandıııım:)
    anıl abi anıl abiiiiiii bi tur binimmmm miiii ;)

    YanıtlaSil
  20. @Elis'in Umursanmaz DefteriKuzen Mehmet hocada fazladan bi bisiklet var. Onu ayarlıcaz sana. Kendi aramızdaki etkinliklerimiz için.. :)

    YanıtlaSil
  21. Ben küçükken, abim - tabi oda büyük sayılmaz o yaşlarda- bisikletten düşüyor ve ölümden dönüyor.
    Ve bizim evde sadece bisiklet sahibi o oluyor. Bizim, diğer kardeşlerin hiç bisikleti olmadı.
    Bisiklete binmek ayrı bir keyif olmalı. Şimdilerde yeğenimi izliyorum arada, bisikletin üstünde. Öyle keyifli görünüyor ki.
    Sizi de iyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
  22. @Uyuşuk HayalperestUyuşuk Hayalperest Hoşgeldiniz.. :)

    Kötü bir durum olmuş anlattığınız. Ama bu eğlenceye dahil olmak için hala geç kalmış sayılmazsınız. Hatta bisikletinizi ben hediye edeyim.. :))

    YanıtlaSil