9 Haziran 2012

Jeotermal Teknik Gezi

       Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcili kapsamında 09.06.2012 günü düzenlenen Jeotermal Teknik Gezi etkinliği verimli bir şekilde son buldu. Jeoloji, Jeofizik, Maden, Çevre ve Makina Münedisleri'nden oluşan katılımcıların da oldukça ilgisini çeken etkinlik kapsamında, Maren Maraş Enerji Germencik Jeotermal santralinin enerji sahası ayrıntılı olarak incelendi. Açılmakta olan jeotermal sondaj kuyularının yakınında bile bulunmak, icra ettiğimiz mesleğe aşık olmak için yeterliydi. Devasal sondaj makinaları ve sondaj kulelerinin yanısıra, en verimli enerji olarak kabul gören jeotermalin tam içindeydik. 48 mW enerjiden bahsederken hayretlerle dinlediğimiz teknik sorumlu mühendis arkadaşlarımız, ekibin teknik anlayışına güvenerek, kimyasal analizlere kadar indi. Enerji üretiminde kullanılan suyun reenjeksion yapılmadan önce seraları ısıtmasına da tanık olduk. Koca teknik ekiple bir kasa domatesi de afiyetle yedik. 
      Afiş tasarımını benim yaptığım ve etkin bir şekilde içinde görev aldığım jeotermal etkinliğimiz de böylece başarı ile tamamlanmış oldu. Aklım hala o koca sondaj kulelerinde.. Ha bir de o domateslerde.. :) Fotoğraflardaki "irem" yazısı nedir derseniz, o santralin ismi..
Anıl Özer

4 yorum:

  1. Ya şu bizim jeotermal sorununa da el atın bari,hayrınıza:) Geri dönüşüm mü nedir,yapmamış bizim saftrik belediye, ısınmada hayli düşüş var(mış), ilk kullanıcılar öyle diyor. Bİz de abone olsak mı,olmasak mı jeotermal enerjiye, karar veremedik bir türlü :))
    not1:mühendislik güzeldir deyu yazmıştım zaten
    not2:domatesler çeri miydi?
    not3:(ayrı yazılan de'ler?)

    YanıtlaSil
  2. @N.NardaSorun hakkında bir bigim yok. Hangi belediye ınırları içinde?

    Domatesler çeri değildi ya.. :)

    Sanırım bir "de" yi atlamışım uyarı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Verimli bir çalışma olmuştur umarım..:))Domatesler ve sen güzel görüntü...afiyet te olsun bu ara..:))

    YanıtlaSil
  4. @crazywomanrosemaryDüzenleyen olduğumuz için teknik bilgiyle donandık fakat diğer meslek gruplarından gelen arkadaşlarımın söylediği üzere verimli olmuş.

    Domatesler güzeldi.. Teşekkür ederim.. :))

    YanıtlaSil