11 Ekim 2012

Sadık Kerem..

    Sınıf arkadaşım Sadık Kerem Karadayı.. Aksaray Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği'nde birlikte okuduk. Ani aldığım bir haberle şoka uğradım. Sadık Kerem maden ocağında geçirdiği bir kaza sonucu vefat etmiş..
    Paleontoloji ve Optik Mineroloji dersine birlikte çalışmıştık. Sarı bir bisikleti vardı. Bir de siyah bir sırt çantası. Dersine bakardı, işinde gücünde bir adamdı. Karı-Kız mevzularında hiç işi olmazdı. Hiç bir kıza yan gözle bakmadı. Hiç bir boş erkek muhabbetinin içinde bulunmadı. Hiç sigara içmedi. Bir damla alkol almadı. Onun hiç din tüccarlığı yaptığını görmedim. Birgün evimizin bir kapısını araladığımda gizli gizli namaz kıldığını farketmiştim. Dini dikte etmezdi şimdikiler gibi. Hak gaspedip gözler önünde namaz kılmazdı diğerleri gibi. Kalbinde yaşardı.. Bir senelik te evliymiş.. Ne diyim.. Kerem'e mi üzüleyim, eşine mi, ailesine mi?..
    İyi adamlar neden erken ölür bilir misiniz? Çünkü şeytani dünya onlara tahammül edemez de ondan. Allah'ım kazaya ve kadere iman ettik ama bu olan hiç adil değil..

    Mekanın cennet olsun Sadık Kerem..

9 yorum:

  1. Of Anıl Offff çok içim yandı .Bu nasıl kaderdir Tanrım! Evet güzel insanlar erken gidiyor bu garip dünyadan ,her geçen gün buna inancım artıyor.Başın sağolsun;arkadaşına Allah'tan rahmet diliyorum.Ailesine sabırlar dilemeketen başka elden hiçbirşey gelmez.Ateş yanıyor ve onlar daha çok yanıyor...

    YanıtlaSil
  2. @Arzu SarıyerBöyle işte arzu ablacım. Hiçbirimizin planları tutmuyor. Tasarladıklarımızı değil mecbur olduklarımızı yaşıyoruz. Kader demekten başkada birşey dökülmüyor dudaklarımızdan..

    YanıtlaSil
  3. Anıl başın sağolsun. Gerçekten çok üzücü, Allah geride bıraktıklarına sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  4. @EcehanBu genç vefatlarda kişiye üzülemiyosun geride bıraktıklarını düşündüğünde.. Sadece 1 senelik, hayallerle umutlarla dolu bir eş.. Oğullarını yetiştirmiş okutmuş, askere göndermiş ve sefasını yeni sürecek bir anne baba.. Kabul etmesi zor..

    YanıtlaSil
  5. @AdsızHepimizin kavuşacağı yer toprak ama bu çok erken bir ölüm.. Her ölüm erken ölümdür bilirim ama, bu çok can acıttı..

    YanıtlaSil
  6. @Jeologlar ilginç insanlar olabilirler...Hoşgeldin Mustafa.. Hepimizi şok eden bi kayıp..

    YanıtlaSil
  7. dönmüşsün ama bu postu okumasaydım keşke.Allah rahmet eylesin. Ben de çok erken kaybettim böyle iki dostumu. birisi daha 21 günlük evliydi...

    YanıtlaSil