1 Ocak 2013

2012 ve Ben..!


            Bloglar.. Kişilere ait yegane sanal platformlar.. Kendi vasıf ve özniteliklerini, topluma sunmanın basit yolu.. Tüm blog yazarları "paylaşma" ihtiyacı ile yola çıkarlar.  Vardıkları nokta onları mutlu eder mi bilinmez ama, denemeye değer bir yol olduğu konusunda hemfikiriz.
            2012 yi bitirdik. Bitmese iyiydi aslında. Zira sevdim ben 2012yi. Böyle yanaklarından sıkasım ve sevesim geldi bu yılı. Küçük bi kız çocuğu kadar şekerdi çünkü. :) 2012 nin bana getirdiklerini yazmak ve paylaşmak isteğindeyim ama "kendi reklamımı yaptığım" konusunda eleştiriler aldım eski dost, yeni düşmanlardan. :)
            Reklamsa reklam.. Platform benim. İstediğimi yazıp çizme konusunda özgürüm. Ama blog dostlarım da bilsinler ki, blogumuza girenler 3e ayrılıyor. Keyfekeder gezen diğer bloggerlar, yakın dostlar ve azılı düşmanlar.. :) Hal böyle olunca "düşmanlar" vasfındaki adamların ağır eleştirilerine maruz kalmak normal. Onları önemsiyor olmak yazarın zayıflığı olur. O halde biz istediğimiz gibi yazalım.. Okuyan keyiflenir mi, sinirlenir mi yazanı alakadar etmesin değil mi?
            Kendi 2012imden bahsedicem. Okumak isteyene tabiki. Ben çok ümitliydim yıl başlarken. Çünkü 12 sayısıyla ilgili batıl bi inancım vardı. Fakat yıl bi sıkıntılı başladı. ilk 2ay mutlu muyum falan derken, inanılmaz bi sinir ve kasvet içinde geçti. Tavsiye şu; "Etrafınızda yalan sözler söyleyen kimseler var ise derhal o ortamı, o anı, o fiili yargıyı terkedin. Yalanın bulunduğu yerde sevgi bulunmaz." Yılın 3.ve 5. ayları arasında ne kadar kötü bir insan olabileceğimi farkettim. Aslında biliyordum ama uygulamalı olarak ilk defa tanık oldum. İstediğim gibi yıkıp yokedebildiğimi, bazı kişileri satranç piyonu gibi oynayabileceğimi farkettim. Çevremde bulunan arkadaşlarım tarafından hep "Anıl güçlü adam" ya da "Anıl'ın psikolojisi sağlamdır" cümlelerini duyardım ama bunun nedenini bilmezdim. Keşfettim ki olay şu; "kişi istediği zaman ne kadar kötü ve acımasız olabileceğini biliyorsa, hayata ve diğer insanlar karşı stratejik hamleler yapabiliyorsa, yıkıp, yok ettiği zaman geride cesetler bırakabiliyorsa ve bunları yaptıktan sonra kendini halen daha cennete layık görmüyorsa ve kendi kusurluluğunu kabul etmişse güçlüdür." Çoğu insan kendini kabul edemez. Onca kötülük yapmış olmasına rağmen halen daha söze "Allah'ın" adıyla başlar. İlk evvela girecekmiş gibi cennetten bahseder. Ama ikili düellolarda, kavgalarda ilk düşenlerden olur. Çünkü kötü bir insan olduğunu kabul etmek istemediği için yanlış hamlelerle savaşır. Beni güçlü yapan şey kime nasıl zarar vereceğimi biliyor olmam. Bir suikastçi gibi ansızın hamlemi yapabilmem. Benimle savaşmak isteyen varsa, ilk evvela ne kadar kötü olabileceğini bilerek gelmeli. Olay bu.. 
            Herneyse.. Sonra 5. ay biterken iyi sinyaller geldi. Biliyordum 2012 benim için vardı ve yılın şansı dönecekti. Dönmeliydi..
            Yılın 2. yarısı benim için yorucu ama mükemmeldi. Tüm karakterimi, özgüvenimi, yapıtaşlarımı şekillendiren aylar zinciri. İsteyen reklam desin.. Anlatıcam.. Okumak istemeyen girmesin kardeşim. Zorlamı!..
            Bağlı bulunduğum Jeoloji Mühendisliği mesleğinde güzel gelişmeler oldu. İnsanların dönüp sordukları ilk ağızlardan biri haline geldim. Yaşça büyük meslektaşlarımın bile "Anıl ne yapacağız" diyerek gözümün içine baktığı aylar yaşandı. Bu sebepten ötürü belli mukavvemetlerle karşılaşmış olsakta Jeoloji Müh. Odası yönetim kurulu üyeliğiyle Aydın İlinde temsilci yardımcısı oldum.  Bir meslek örgütünde bir yere gelmek siyasi iradelere bağımlı olabiliyor. Benim gibi bağımsız adamlar için, bu meseleler hiç kolay değil.
            Sonra mühendislere verilen bir hak olan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı  "iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı" sınavını kazandım ve mesleğimi ikilemiş oldum. Artık işe yarar iki meslek sahibiydim. Jeoloji mesleğinde yaptığım en büyük işi de  2012 içinde yapıp tamamladım.
            Şiirlerim edebiyat ödülüne layık görüldü. Bir mühendis olarak edebiyat başarısı kazandım. Belli sağlık sıkıntıları içinden sıyrıldım. Değerli kardeşim de benimle birlikte yeni ve güzel gelişmelerle taçlandı ve onunla mutlu oldum. Yıllardır hayalini kurduğum "değerli taşlar etkinliğini" IŞIK ve KRİSTAL'i yaptık. Birçok değerli hocayı bu etkinlik içinde dinledik. Ben de konuşmacılardan biri olarak kürsüde insanlara seslendim. Yeni oluşum içinde olan blog dergilerinde en ilgi duyduğum konu olan "değerli taşlar" konuları ile varoldum, yazı verdim.
            Fakat yıl bitime yaklaşırken eksik olan birşey vardı. Yanımda değer verdiğim ve aynı zamanda bana değer veren bir sevgili eksiği. İnsan yalnız yaşayamıyor. Yarım yaratılmış olan ruhu her zaman kendine huzur verecek bir tamamlayıcıya ihtiyaç duymakta. Fakat herkesin bildiği üzere o tamamlayıcıyı bulmak oldukça zor. Hele ararken verdiğimiz savaşlar, yaralanmalar ve ölümleri düşünürsek.
            2010 yılında kader eseri aşık olduğum kız çıktı yeniden karşıma. Sedece benim olsun dediğim o kız. Onun da bana ilgisi olduğunu görmek ise bambaşka bir mutluluk. Duygu'm tamamladı bu yılı. Öyle güzel bir kapanış yaptırdı ki yıla, sanırım 2012den daha iyi bir yıl yaşamam zor olacak. :)
            Böyleydi 2012 bana "ne oldum" dedirtti. Tabi ben de herkes gibi "ne olacağım" dan korkuyorum ama geçip giden bu yılın hazzını halen daha yaşıyorum. Kıyamet senaryolarına kurban giden Aralık ayı ise tam da benim için varolmuş resmen. :)
            2013 benden sahip olduklarımı götürmesin yeter. Bişey istemiyorum ondan. :) Bundan daha iyi bir yıl yaşayabilir miyim diye düşünürken de, aklıma şu geldi. Günün birinde küçük bir kız bebeğim olsa, bir adını "LAL" koysam, bir adını da annesi verse.. Belki 2012nin üstüne çıkacak bir yıl yaşarım işte..


 Geçen sene yılbaşında da burada ki yazıyı yazmışım.
Samimi duygularla yazıldı. Mazur görün. :)
Anıl Özer


14 yorum:

  1. :) senin adına sevindim. onca kıyamet senaryosuna rağmen 2012 benim için de güzel geçti. Sevgili bulamadım sadece. :)) umarım sizin ilişkiniz tamamına erer. kazasız, belasız, nazarsız.

    YanıtlaSil
  2. Adsız1/1/13

    Mühendisler yolunu hep bulur ama eşini bulamaz. Bulanlar ise yunan mitolojisindeki yarı-tanrı mertebesinde bir hayat yaşar. Sen şanslısın. Mühendis olmana rağmen analitik değil sosyal zekalı olduğun için de yanlış yapmadın hiç. İnşallah ta yapmazsın.

    Meslektaşım, dostum, üstadım.

    YanıtlaSil
  3. Bizim içinde oldukça iyi bir yıldı. Hatta yaşadığımızın en iyisi. Tuna ile tek derdimiz TC den uzak olmamız. Senin çevrende olanlar yönelim ve işaret ettiklerinden feyz alsa kendi yolunu bulur arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. yazıyı okuduğumda hissettiğim şey şu oldu. 2012 yılı senin için 2013 e bir hazırlık olmuş. sağlık sıkıntın olmazsa 2013 yılı 2012nin çok çok üstüne çıkacak. emin ol ve buna çalış :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında bu yazıyı okuduğumda senin adına mutlu oldum. Tek başına yıllardır verdiğin uğraşı biliyorum. Karşılığını bulmaya başlıyorsun artık. Bazı noktalarda ailen bile yanında olmadı. Cebinde beş kuruş olmadan ümidini koruyarak savaştığını biliyorum. O gün gözyaşını kimseye göstermesende ben görmüştüm.

    Ama birşey var. Çevrendeki insanlara dikkat ettin mi? seni ya çok seviyorlar, ya da nefret ediyorlar. :) bi arası yok. bu ilginç bir durum ve düşündürücü. :)

    Sadece 2 hafta bile arkadaşın olanların hayatlarına senden bir izle devam ettiğini gördüm. Kıçını kaldırmak istemem ama alelade değilsin. Hatta hasta ruhlusun çünkü alalede olmaktan nefret ettiğin için böylesin aslında. :)

    Güçlü olduğunu bilmen çok tehlikeli. Çünkü arkadaşlarını bile canını sıktıkları ve uyarılarına cevap vermedikleri anda kesip atabiliyorsun. Ama onlar senden izler taşıyor. O acıları unutamıyor ve saçmalıyorlar. Dönüp cesetlerine bir bakarsan hiç yapmayacakları işler yapıyor durumdalar. Saçmalıyorlar. Senin verdiğin acı yüzünden...

    Ama seni seviyorum. Bu konuşma kıçını mı kaldırır yoksa başkasına reklam mı görünür bilmem ama sana duyduğum minnet paha biçilmez. Zira bulunduğum konum, başarılarım ve hamlelerim seninle konuşmalarımız ışığında oluştu. Seninle iletişimimiz başladıktan sonra hiç zarar görmedim insanlardan.

    Mutlu ve başarılı olmana seviniyorum. Nazarlardan kem gözlerden saklasın allah seni ve yanındakileri.

    Sana ancak böyle teşekkür edebiliyorum. Farklı adam.. mesafeli dost.. ve dahası..

    YanıtlaSil
  6. 2012'yi ben de sevdim, iyiydik böyle yani yıl neden değişme gereği duydu anlamadım. Küçük bir kız çocuğu hâli vardı bence de 2012'de, nedense.
    2013'te sağı solu belli olmayan hınzır bir oğlan çocuğu hâli seziyorum, hayırlısı..

    YanıtlaSil
  7. @EDAİyi dileklerin için teşekkür ederim Eda. Arayınca bulunmuyo ama. :)

    Şöyle bi dizem var hatırla;
    Güneşi arama dostum bırak o kendi doğacak,
    Tümüyle ısındığında ancak o kalem yazacak...

    YanıtlaSil
  8. @cnrcvsO konuşmamızı hatırlıyorum. Ama senin sosyal zekanla boy ölçüşemeyeceğimiz de biliyorum. :)
    İyi dileklerin hep yanımda..

    YanıtlaSil
  9. @Burçak GürsoyTuna ve sen için altın yıldı bence.. Daha iyileri olur inşallah.. TCye de geleceksiniz meraklanma.. :)

    YanıtlaSil
  10. @Sim Büyücüsüİstediğim de bu aslında.. :)

    YanıtlaSil
  11. @Utopia (Alper Değirmencioğlu)Evet o dönemde gözyaşlarıma tanık olmuştun. Teşekkür ederim tekrar tekrar..
    Çevremdeki insanlara gelince, sevenler beni taçlandırırken, nefret edenler de omuzlarında yükseltiyor sıkıntı yok. :))
    İz bırakmak konusuna gelince, bende iz bırakan ve feyz aldığım çok insan var. Hususi olarak hayatını, başarı ve yanlışlarını incelediğim kişiler var. Eğer iz bırakansam, iz barayan ve iz bırakılan olduğumdandır.
    Güç anlık bir olay. Bir bıçak darbesi aldığın an yokolabilecek birşey ama eğer ben güçlüysem ve ben öldürdüysem, dönüp cesede bakmak çok ta anlamlı değil..
    Benim için iyi dileklerin olmasına sevindim. Emin ol benim de senin için iyi dikleklerim var. Ve teşekküre değer birşey yapmadım.
    Mutlu kal eski dost.. :)

    YanıtlaSil
  12. @aycaYa Ayça 2013 için aynı şeyi ben de seziyorum. Dediğin gibi hınzır bi oğlan çocuğu. Her an kaşla göz arasında ortada duran vazoyu kıracak gibi..

    Aman diyim 2013.. Bak Ayça da dediğine göre..

    :)

    YanıtlaSil
  13. Biliyor musun Anıl insanın kendi potansiyelini artısıyla ve eksisiyle görebilmesi harika bir şey bazen tökezlesek de düşmeyiz böylelikle analitik zekanı paylaşımcı ruhunu sevdim hep seni sadece ve sadece buradan böyle hissediyorum.Duygu ile güzel bir geleceğin olacağına inanıyorum.Burada can dostlarının seni senden çok gerçekçi duygularla sevip yanında olmaları da bana gerçek dostluğun ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
    2013 yılının sana 2012 den daha da iyiye güzele doğruya yol alacağın bir yıl olmasını canı gönülden diliyorum sevgiyle kal sevgili Anıl:))

    YanıtlaSil
  14. @crazywomanrosemaryİyi dileklerin için teşekkür ederim CWRM.. Umduklarımıza ulaşabilmek için yanımızda olacak insanlara ihtiyacımız var..
    Sen hep ortaya koyduğun samimiyetle değerli oldun.. 2013 umarım senin için de çok değerli ve özel geçer.. :)

    YanıtlaSil