4 Şubat 2013

III. Uluslararası Mermer ve Doğaltaşlar Kongresi


       III. Uluslararası Mermer ve Doğaltaşlar Kongresi TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Tarafından 05-07 Şubat 2013 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'ın katkılarıyla İzmir Enternasyonel Fuarı 1-A Nolu Hol'de düzenlenecektir.
      Kongrede mermer ve doğaltaş sektörünün konu ve problemleri, bilimsel, teknik, idari ve hukuki yönden, ulusal ve uluslararası boyutta ayrıntılı olarak sunulacak ve irdelenecektir. Kongrenin üçüncü gününde mermer ve doğaltaşlarla ilgili araştırmacılar, işletmeciler, bürokratlar ve sektör kuruluşlarının katılacağı bir panel düzenlenecekve ayrıca Kongrenin Sonuç Bildirgesi hazırlanarak ilgili kuruluşlara ve komuoyuna duyurulacaktır.


5 Şubat 2013 (Birinci Gün)
Tematik Açılış Sunumu
Sektörle İlgili Mevzuat Oturumu I
Mimari Projelerde Doğaltaş Kullanımı Oturumu I
Antik Dönemde Doğaltaş Oturumu I
Panel

6 Şubat 2013 (İkinci Gün)
Doğaltaş Ekonomisi, Jeolojisi, İşletme ve İşletmeciliği Oturumu I
Antik Dönemde Doğaltaş Oturumu II
Makina ve Ekipmanları, Bilgi İşlem Uygulamaları Oturumu I
Proje ve Finansman Kaynakları Oturumu
Agrega Oturumu
İşçi Sağlığı-İş Güvenliği ve Sektörel İnsan Kaynakları Oturumu

7 Şubat 2013 (Üçüncü Gün)
Mimari Projelerde Doğaltaş Kullanımı Oturumu II
Bakım Onarım ve Restorasyon Oturumu I
Makina ve Ekipmanları, Bilgi İşlem Uygulamaları Oturumu II
Mimari Projelerde Doğaltaş Kullanımı Oturumu III
Bakım Onarım ve Restorasyon Oturumu II

2 yorum:

  1. Müge Dağdelen6/2/13

    İlk gün yapılan Tematik Açılış Sunumu ve Antik Dönemde Doğaltaş Oturumu mükemmeldi. İzmirde yeteri kadar duyurulmayan bu etkinlikten haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim. Bugün yapılacak Antik Dönemde Doğaltaş Oturumuna da katılacağım.

    YanıtlaSil
  2. Esma Ayşegül Çetinkaya (Sanat Tarihi)7/2/13

    Bugün itibariyle biten güzel bir kongreydi. Jeoloji Mühendisleri Odası iyi iş çıkardı. Fakat bir eleştiri sunmalıyım. Bir kongre tabiki bir zümre tarafından gerçekleştirilecek, bu da jmo olmuş fakat böyle büyük bir kongreyi aslında belli meslek gruplarının bir arada düzenlemesi gerekir. Bence bu meslek grupları şunlar olmalıydı.

    MİMARLAR
    JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ
    MADEN MÜHENDİSLERİ
    SANAT TARİHÇİLERİ
    ARKEOLOGLAR
    DOĞAL TAŞ ÜRETEN FİRMALAR

    Gördüğüm üzere hepsine yer verilmiş. Konuşmacılar ve sunumlar bu meslek gruplarının tamamını barındırıyordu. Ancak dinleyici olarak JMO üyeleri iştirak etti. Mimarlar Odası Üyeleri, Maden Müh. Odası Üyeleri ve diğer meslek örgütü mensupları çok azdı.

    Demem o ki Kongre Tüm meslek gruplarını içine alarak ortak düzenlenseydi, hem izleyicisi hem de etkisi fazla olan bir etkinlik olacaktı.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil