22 Nisan 2013

Artık sus.. Sadece notaların konuşsun..

FAZIL'a

Aylar önce bloguma yazmışım şu sözü;

""Gerçek dindarlara ve ateistlere değer verin. Çünkü dindar; Allah korkusu nedeniyle hakkınızı gaspetmez ve riyakar davranmaz. Ateist ise zaten karakterini ve yapısını perçinlemek ve davranış bütünlüğünü korumak için Allah'a ihtiyaç duymaz.. O da sizin hakkınızı gaspetmez ve riyakar davranmaz.. Siz "Dindar görünümlü Allah'sızlar"dan uzak kalmayı yeğleyin.. Size en büyük zararı onlar verecektir..""

İşte aylar önce bahsettiğim o "Dindar görünümlü Allah'sızlar" acımasızca eleştirdi FAZIL SAY'ı.. Toplumda tutunabilmek ve sözüne kulak verdirebilmek için sadece paranın ve siyasi gücün varlığına inanan o Allah'sızlar.. Notaların Efendisini eleştirenler ilk evvela kendi bilgi, birikim ve kualifikasyonunuzu üst seviyelere çekin. Belki o zaman siz de güven duyduğunuz konuları dile getirerek tartışır ve münazara edersiniz. Küfürlerle değil..

Ey siz sahte müslümanlar. İnandığınız Kuran'ın kapağını açıp okumadan toplum etik ve ahlakı içinde devinim süren islamı dinleyerek bugünlere geldiniz. Arap ve Osmanlı ritüellerinin oluşturduğu bambaşka bir inanca sahip olduğunuzu farkında bile değilsiniz.

Bakın okumadığınız o Kuran'da Kehf Suresi 29. Ayette ne diyor; De ki: “Hak Rabbinizdendir.” Bundan sonra artık dileyen inansın ve dileyen inkâr etsin. Muhakkak ki Biz, zalimler için kenarları, onları (kâfirleri) ihata eden (saran, kaplayan) bir ateş hazırladık. Ve eğer onlar yağmur isterlerse (ateşe karşı), erimiş maden gibi koyu ve kaynar, yüzleri kavuran bir su yağdırılır. Ne kötü bir içecek ve ne kötü bir dost (yardımcı)

Sen yaratıcının hükmü üstüne hüküm koyarak ve daha kendi ahiretini kurtarmadan, başkasından sanane. Cennet ve cehennem hükmünü vermek, insanların liyakatını yapmak size mi düştü?

Açıp okuyun, öğrenin. Sonra yine eleştirin. Tabi okuyup anladığınızda eleştirecek gücü kendinizde bulabilirseniz..

Konuyu burdan almamın sebebi Fazıl Say'ın baştan beri aldığı eleştirilerin yoğunluğunun "din" konusunda olmasıydı.

Bir de şu tweetlerdeki rezilliğe bir bakın. Üzücü..


8 yorum:

  1. bizim ülkemizde herşey kılıfına uydurulur bu bir gerçek ...

    YanıtlaSil
  2. Ve bu insanlarin hicbirine dava acilmaz, cunku bu ulkede kufretme ozgurlugu sadece Allah'in muhterem(!) musluman kullarina bahsettigi bir haktir.
    "Ulan beni destekleyenlerin %90'i gerizekali, su ise bak!" diye uzuluyor olabilir mi acaba Allah...:)P

    YanıtlaSil
  3. @aycaYüksek ihtimal.. :) Sen kendini şanslı hissetmelisin.. TC den uzaksın..

    YanıtlaSil
  4. Olsun yine de yilda iki kere giris cikis yapiyorum. Say'in basini derde sokan siiri ben de post edeyim dedim, sonra ister istemez kendimi Ataturk Havalimani'nda tutuklanirken hayal ettim... Vazgectim tabii. Sonra dedim "Yahu sen unlu musun, artist misin, seni kim takar, post et gitsin..."
    Ve sonra yine dedim ki "Yok ama babam asker, Ergenekon'la baglanti kurabilirler" Olur olur :)

    YanıtlaSil
  5. @aycaKorkuyu kalplerimize duhul ettiler.. kendimizi korumak zorundayız.. ne devrimi kurtarabilecek cesaretimiz kaldı ne de yeni bir devrim yapabilecek gücümüz var..

    YanıtlaSil
  6. sen kendi ülkenin sanatçısını sırf kendi görüşlerini tweetledi diye topa tut adam mahkemelere düşsün sonra vay efendim bu ülkede sanatçı yok
    e yok. yok. insanlar fikirlerini açığa vurmaktan korkar oldu. istedigimiz yere istedigimiz yazamıyoruz.
    baskalarının attıgı tweetlerse resmen rezillk.
    hatta burada yok ama ben bir tane görmüştüm. aynı cümle içinde hem Allah'tan bahsediyordu hem de ana avrat düz gitmişti yani. ayıptır.

    YanıtlaSil
  7. @Seyma MektepliÜnlüleri bırak, bu ülkede yazdıklarından dolayı yargılanan bir blog yazarı bile var.. beyn.org blogunun sahibi sevgili Barış..

    Böyle bu ülke.. Mutlu olmak için sebep bulmakta zorlandığımız yer..

    YanıtlaSil