3 Şubat 2012

Kar gören masum Aydın'lı

      2 Subat 2012.. Aydın semalarında kar tanecikleri.. Ben kendimi bildim bileli ki 85 doğumluyum 1991 de ve 2002 de yağmıştı kar.. Aydın yine periyodu bozmadı ve yaklaşık 10 sene aralıklarla gösterdiği kar taneciklerini yine gösterdi şehirlilere.. Beni genel itbariyle tanıyan arkadaşlarım bu yazıya duygusal bir nitelik katacağımı sanıp, kar tanelerini yine kendime has bir gariplikle betimleyeceğimi düşünüyorlar ama bu defa öyle bişey yapmayacağım çünkü sabahtan beri durum ve ortama kahkahalarla gülüyoruz..
Soru şu; Kar gören Aydın'lı ne yapar? Gözlemlerimize dayalı cevaplar ise şöyle;
  • Kar'ın tutmasını beklemeden hemen sokaklara dökülür. Yaş sınırı yoktur. 3 yaşından 90 yaşına kadar herkes bu etkinliğe katılır.
  • Kenara köşeye tutan kar'dan bir avuç alır ve yer. Ve bunu yaparken suratındaki ifade "dünyadaki en ender tatlardan birini tadarmış gibi"dir.
  • Sonra daha yarım santimetre bile tutmamış olan karları, faraş ve benzeri alet edevatla küreyerek kardan adam çalışmasını başlatır. Bu etkinlik sonucunda ise tam bir ucube ortaya çıkarır.
  • Her mahalle başına ortalama 5 kardan adamla kent genelinde 3000kusur kardan adam yapar. Kural yoktur. Kardan adamın burnu biberden olabileceği gibi, kolu da vileda sapından oluşturulabilir. En yaratıcı sayılabilecek çalışma ise boynuna aydınspor atkısı takılan kardan adamdır.
  • Ayakkabıları ve yürüyüş tarzı kara uygun olmadığı için milimetrelik karda bile düşer ve kalça kemiğini kırar. Alışkın olmayan kıçta durmayan don Aydınlının kar hezeyanında gizlidir.
  • Ve pek tabi kara uygun olmayan araçlarıyla çıktıkları Aydın-İzmir otobanında 24saat içinde yaklaşık 300trafik kazası yapar ve trajikomik arşive kaydını yaptırır.
  • 7den 70 e çekilen fotoğraflar da durumun en güzel betimlemesidir..

        Kar yağışı bittiğinde ve kar kalktığında ise en iyi durum betimlemesi sevgili kuzenim Elis'e aittir. "Aydın da kar yağması demek kardan cüceler yapmaktır vesselam !" Ve bir de mühendis kardam adamı var.. Küçük bir cüce ve altında şöyle yazıyor; "malzeme yetersiz.." :)
      Sevgili Kar.. Kars'ta asteğmenliğim sırasında -26 derecede yakalandığım kar fırtınasından sonra artık bana heyecen vermiyorsun söyliyim.. 
Anıl Özer

10 yorum:

  1. İzmir de dün dehşetti... kamu malı olduğum için ben maalesef sigara molalarında attım kendimi dışarıya..sabahtan öğlene kadar hep sigara içtim :))

    YanıtlaSil
  2. çok güldüüüüüüm çok güldüm ooof :D en çok şu fırça sapı kısmına zira hamurkarböreğin önündeki aynen anlattığın şekildeydi...:D

    YanıtlaSil
  3. fotoğraf çekme etkinliğini abartıyoruz ,o gün 15:30 da uyandım ve facebooka kar yağmıştı...)

    YanıtlaSil
  4. Anıl yazıyı yazıp kaçmışsın.. Nerdesin olum ya.. İletilerime neden cevap vermiyosun bakalım?

    YanıtlaSil
  5. @beyaz bahçe10yılda bir olan bu ege bölgesi etkinliğine katılabilseydin keşke.. :)

    YanıtlaSil
  6. @Elis'in Umursanmaz DefteriKuzen vileda sapını kapan çıkmış bulvara.. :)

    YanıtlaSil
  7. @mukomillet kar keyfini bile facebook ta yaşadı.. olmaz bizden aga.. :)

    YanıtlaSil
  8. @Selen Özdemiriletilere cevap vermiyorum artık :P genelden konuşuyorum sadece.. :)

    YanıtlaSil
  9. O küçük cücelerin büyük mutluluklara sebeb olması da güzel.Aydın lıların GÖZLERİAYDIN..:))
    belki sizin için bayat bir espri olabilir ama ben gülümmedim ..:))

    YanıtlaSil
  10. @crazywomanrosemaryCWRM ben de gülümsedim.. :) Cücelerin sağladığı kahkalara şahit olsan şaşırırdın.. :)

    YanıtlaSil