13 Şubat 2013

Tarihlere değil.. Aşklara..

          Yarın sizler için "dün"ün silik bir kopyası olmasın..  Mutluluk beklentisini çocukça bir aptallığa indirgemeyin.. Sokaklarda tek tük görünüp silinen insan gölgelerinin peşine düşmeyin.. Nitelik sahibi sevgilerin ve değerlerin önünde dizçökün ve sadece "aşk"a esir olun.. İnsan yüceliğinden ötede birşeyler aramayın ve arayanlara hep nasihatler edin.. Farklılıkları körüklemek amacıyla gerçeği hiç çarpıtmayın.. Her daim toplumun miskin şartlanmalarından uzak ve birbirinizi birer sahte varlık olarak görmeyen gözlerle birbirinize bakın.  Kat-i değer yargılarını esneklikle birleştirin.. Aşkı anlatırken hep derinden ve içten olma inancıyla söze başlayın.. Olayları ve yaşamı olması gerektiği gibi değil, olduğu gibi değerlendirin.. Geçmişte bıraktığınız hiçbir hesapla ilgili suç ve ceza döngüsüne kapılıp biryerlere sürüklenmeyin.. Huzur içinde sadece ve sadece varoluşa atılın. Kötülükler ile karanlıkları ve de aşağılık davranışları farkında olarak bunların karşısında ayakta durabilecek bir çift olarak varolun.. Yaşam denen o tatsız tecrubedeki, dostsuz ve düşmansız savaşta "aşkınız"ın kavgasına taraf olmayı seçin.. Hayatı dürüstlüğünüz ile tekrar tanımlayın ve duyulan her mutluluğun bir bedeli olduğunu farkedin..

      Ve en nihayetinde düşleyin.. Çünkü bilin ki; "birçok şey var ki, düş dahi olsalar, kuvvetle gerçekleşmiş gibi algılandıklarında gerçekleşmiş olurlar.." O halde düşlemekten hiç vazgeçmeyin.. Kendi doğrularınızla da olsa sevgiyi gözler önüne serin. Yazılar yazın, şiirler yazın, çizin, boyayın.. Materyalin en uzağında ve tüm düşünce yapılarının en derin senteziyle..

Somut dünyanın,
Soyuta kavuşacağı gün,
Herkes pişman,
Yaşanmamış anlar için,
Yaşanmamış aşklar için,
Üzgün...

      Somutu da beraber yaşayın, Soyuta da beraber varın. Yaşayabileceğiniz tüm pişmanlıkları geride bırakın. Değerli ve yeni yaşanmışlıklar için yola çıkın.. Ait olduğunuz şehirde, o şehrin  ruhunu örnek alın..  O şehre ait akarsular gibi, aşkınıza hayat verin ve onu genç bırakın.

Şehrin,
Akarsuları ne kadar genç,
Hayat o zaman
Çok çok daha uzun...

      Aşkınız her ne kadar genç kalırsa, öylesine uzun olacak hayatınız.. Öyle ise vazgeçmeyin aşklarınızdan.. Vazgeçmeyin aşık olmaktan..

Tarihlere değil, aşklarınıza anlam yükleyin.
Sevgililer gününüz olmasın. Sevginizin asrı olsun.
13.02.2013'te  tüm 14.02 lere ithafen.. Aşkla.
Anıl Özer.

17 yorum:

  1. Ben kızım. Ben senin kadar romantik değilim arkadaş. :)

    YanıtlaSil
  2. Nasihaler güzel de, ben ilişkim olduğu dönemlerde bi garip oluyom hacı. Kıçım başım ayrı oynuyo. :)

    YanıtlaSil
  3. Nehirlerin kurumaması için gücümüz yetmezsse...

    YanıtlaSil
  4. @MYANSadece bir kişiyle güçlü olabilirsin Myan.. Bunu konuşmuştuk..

    YanıtlaSil
  5. gelde sevmee :))

    YanıtlaSil
  6. @duygu dereköy:) aa burdamıydın sen Duygu'm..

    YanıtlaSil
  7. :) nazar değmesin

    YanıtlaSil
  8. Ben hep burdaydım aşkım :)

    YanıtlaSil
  9. @duygu dereköyiyi iyi gitme sakın bi yere :))

    YanıtlaSil
  10. git desende gitmem :) artık çok geç :)

    YanıtlaSil
  11. Duygu yaşam skalana renk kattı onu seni mutlu ettiği için kocaman öpüyorum..:)

    YanıtlaSil
  12. @crazywomanrosemaryCWRM :)seni görmek ne güzel.. Sanatçı ruhlarla mutlu olmak zor değil.. Bunu anladım.. Bloguma yansıttığım hüzün ve mutluluklarıma eşlik ettiğin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Ne romantikler var yahu bu dünyada :(

    YanıtlaSil
  14. @~♡ηυяѕαℓкιмι™
    ~♡ηυяѕαℓкιмι™ hoşgeldin. :) Ama neden öyle üzülerek söyledin ki?

    YanıtlaSil