9 Mayıs 2013

Sessizliğe dokunmak..

Karanlık bir dehlizden çıkarmıştım onu. "Ne oldu üstad, ne diye girdin bu karanlık deliğe" dedim. "Sen gece körüsün, içeride olan biteni göremezsin" dedi ve sözlerine devam etti. "İçeride hayallerin var. Orada beyaz kanatlı kelebeklere dokunabilirsin. En güzel mevsimi yaşayabilirsin. Diller uzamaz ve beyinler küçülmez.. Haydi gel! seni tüm borçlarından arındırayım"..

"Karanlık" dedim..
"Hayır kör olan sensin" dedi..

"Korkuyorum" dedim..
"Sessizliğe dokunmak zordur çocuk" dedi..

Zaten ben de bir çocuk gibi kaçtım o karanlık delikten. Tüm baharı, suyu ve hayatı bırakarak.. Çünkü vakit düşündüğümden daha geç ve korkutucu.. Ve daha önemlisi destanlar yazmak benim işim değil..

Anıl Özer

8 yorum:

  1. MYAN9/5/13

    Blog Psikonevroz zamanında yazıdığın denemelere benzemiş. Böyle ne anlattığı belirsiz yüzlerce denemen vardı o blogda. Yayınlasana onları. :)

    YanıtlaSil
  2. Tüm baharı, suyu ve hayatı bırakarak gidebilmek, zayıflık değil büyük bir güçtür eski dostum. Ve ayrıca sessizliğe dokunabilen yegane adamlardan birisin.

    Senin gördüğün şey yalnızca bir fragman. Fragmanlar süslüdür, filmin güzel olduğunu göstermez.

    Kaçmakla akıllılık etmişsin. Üstat dediklerin iyi ve kötüyü kendi doğrularına göre ayıklarlar. Sana göre kötü ve çirkin olan, onlara göre iyi olabilir.

    Yemin ederim özledim şapşal koala ve blog psikonevroz geyiklerini.

    YanıtlaSil
  3. Adsız9/5/13

    Herkes aynı sona ulaşacaksa ve bu son ölümse arkadaşım, her delik denemeye değer olmalı. Bugün veya yarın ölmek arasında çok büyük bir fark hissetmeyenler için tabiki.

    -Liella-

    YanıtlaSil
  4. Kaçma o karanlık delikten. İzin ver beraber gidelim deneyelim :) hem karanlıkta yol bulmakta üstüme yok. İstediğin an geri döneriz tabi elimi bırakmamak koşuluyla :)

    YanıtlaSil
  5. @MYANarşiv patladı Myan :) aklıma gelenleri yazarım ama..

    YanıtlaSil
  6. @AdsızLiella hoşgeldin. Uzun zaman oldu sen uğramayalı.
    Bugün ve yarın ölmek arasında çok büyük fark var ayrıca.. :)

    YanıtlaSil
  7. @Utopia (Alper Değirmencioğlu)Şapşal Koala ve Psikonevroz muhabbetini ben de özledim.

    Çok derine inme çıkamayız :D

    YanıtlaSil
  8. Duygu'm yazdıklarımın seninle aramızda olan hissiyatımız ile bi alakası yok :) aman diyim üstüne alınma. Sen alınırsan bu alper beni bitirir burada.. :)

    Ama artık yazdıkların kayıtlara geçtiğine göre, önden buyur bakalım. Ben de elini tutup biraz korkak ta olsam ardından geleyim. :)

    YanıtlaSil