7 Nisan 2015

❷ post apokaliptik geyikler !

Bildiğiniz üzere geçen hafta içinde neredeyse tüm vilayetlerde on saate yakın elektirik kesintisi yaşandı. Tabi mevcut çalışmalarımız ve işlerimiz aksarken, stress yapmaktan ziyade bu durumu umursamadan eş dost muhabbetine katıldım. Tüm arkadaş ve abilerim mühendislik bürolarında oturmuş tam tabiri ile "goygoy" yapıyorlardı. Ben de katıldım aralarına. Bir saat o büroda, bir saat bir başka büroda geyiklerin dibine vurduk.

Ancak düşüncelerine çok değer verdiğim bir abimin yanındayken arkadaşlarıyla konuştuğu ve benim sonradan dahil olduğum konu çağa ve insanlığa karşı duyulan nefreti tüm hatları ile betimliyordu. Daha sonra birkaç arkadaşımla da aynı geyiği yaptık.. Ve nefretin yüzeysel konu başlıklarını edinen insanların dertlerini şu şekilde sıraladık..

** Elektrik gittiğine sevinenler ve bir daha asla gelmemesini umanlar ; Çalışma hayatında birilerine (para sahiplerine) hizmet etmeye bıkmış, sistemin baskısıyla çalışmaya mecbur edilmiş adamlar. Kurtuluşları ancak sitemin çöküşüyle mümkün olacak olanlar. Zira doyurmak zorunda oldukları ve yakınındakiler ancak sistem çökerse onu suçlamayacaklar. O tembellik yaptığı her dakika, çevresi tarafından o dakikayı da kullanarak daha fazla para kazanabilecek olduğu konusunda doldurulmakta hatta buna mecbur bırakılmakta.. Ama asla kapital sistemin onu koyduğu noktadaki çarkın gereken çapının dışında büyüyememekte ve küçülememekte. Dolayısı ile ya çark kırılıp yenisi ile değiştirilecek ya da motor komple duracak ki, çark nefes alacak. 

** Sosyal ağların mecburiyetinden bir süre kurtulanlar ; Elektirik gidince baz istasyonları bile çöktü egede. Hal böyle olunca cep telefonundan dahi giremedi insanlar nete. Bu durumdan dolayı çıldıran ergen tayfayı bir kenara koyarsak ötede bir yerde eşi tarafından sosyal ağlara mecbur bırakılmış o adamı da görebiliriz. Sırf çekildiği fotoğrafı eşe dosta nispet niteliğinde etiketlemek isteyen ve bu etiketleme esnasında sahipsiz görünmemek ve/veya eşinin konumu/durumu ile hava atmak ihtiyacından eşini de illaki o ağda tutan, onu buna mecbur bırakan kadının eşidir bu adam..

** Post apokaliptik felaket tellalları ; Bunlar zaman zaman muhabbetlerinde üçüncü dünya savaşını çıkarır. Bazen nükleer bir felaket ortaya koyar. Bazen de salgın bir hastalık ya da biyolojik bir silahın tehdidini konu eder. Biraz bilimkurgu versiyonda olanları ise uzaylı saldırısı ve meteor ihtimali üzerinde yoğunlarsır ve bu pencereden insanlığın sonunu konuşur. Biraz fantastikleri ise dizilerin de etkisiyle zombi apokaliptiğini ele alır. Hepsi de bu felaketleri ortaya koyar ama sonrasında eğer ani bir ölüm yaşamamışsa ve uzuvlarını halen daha kontrol edebiliyorsa nasıl hayatına devam edeceği konusunu düşünmezler. Sanırım ölecekleri konusunda hemfikirler..

** Post apokalips meraklıları ; Öncelikle onlar ilk adımda anlatılan çark olmaktan ve çevresindekilerden çoktan vazgeçmiş olanlardır. Artık onlar için felaket gerçekleşmiş ve konuşulacak bir yanı kalmamıştır. Onlar algoritması yüksek beyine sahip olanlardır ve her adımları "eğer" komutu ile çalışır. ""Eğer post apokalips olursa ne yaparız." Algoritmaları ile cevapları hazırdır. Onlar yakın tatlısu kaynakları ve alternatifleri, bölgenin yakın kır ve ormanlarındaki besin değeri olan bitki ve hayvanları, hangi bitki ve/veya ağacın kök, yaprak ve özünün antiseptik veya tedavi edici olduğunu, kibritsiz ateş yakmayı, bazı volkanik kayaçlardan kesici ve delici aletler yapmayı, doğada barınmayı ve korunmayı, kendine en yakın bitkilerden ip ve yapıştırıcı üretmeyi ve dahasını bilirler. Hepsi birer "Serdar Kılıç"tır. Beklemekteler.. Onları seviyorum..

** Ergenler ve ergen kalanlar ; İki dakika facebook a giremediği için çoktan onuncu kez ayılıp/bayıldı. Nette yaşayan bir avatar o.Yukarıdaki post apokaliptiklerin de ilk temizlenmesini umduğu adamlar. Umarım böyle birşey yaşanırsa ruhları ulusal ağlara dahil olur ve bir enerji şeklinde uçup giderler. Zira bedenleri bile kalanlar tarafından gömülmeyecek..

** Devlet Memurları (esprili alt başlık) ; Aslında çoğu ilk kategoriye dahildir. Fark olarak ondan daha fazlası talep edilmez ve sekiz saatlik mesaisinden kazandığı ile yetinilir. Yine de çarktır. O kesinti günü de fırsattan istifade çalıştığı kurumun bahçesine çıkıp akşama kadar on sigara ve yaklaşık bir demliğe yakın çay içip evine mutlu dönmüştür. 

** Vurdumduymaz, az IQ lu, her durumda gülümseyebilen ancak hiç bir taşın altına elini sokmayan yaşam formları ; Onlar kral tv  kendine ne sunarsa onu dinleyen insanlardır. Öyle işte. Mevcut her durumda yaşarlar. Karl tv esprisinde anlatmak istediğim gibi seçmezler. Olay her ne ise, durum her ne ise şekil değiştirirler. Elektirik varken de yokken de goygoyu iş yapıyormuş gibi gösteren yeteneklilerdir. Dünyanın tek hakimi olan bakteriler bile (nufus olarak) bunlarla başedemez. Post apokalips meraklıları da dikkat etmelidir ki bunlar her şekilde parazit olmaya hazırdır. Medeniyet yok olur ama onlar yok olmaz..

Bu yazı dizisi daha bitmez.. Ancak önce 1. yazıyı okumalı ve post apokalips ne demek onu anlamalısın. tabi eğer bilmiyorsan...

Kimseye bok attığım yok ve keyfi bir genelleme yaptığım aşikar.
Ve umurumda değil.

Devam edecek.
Anıl Özer





9 yorum:

  1. Harika bir gözlem yazısı bayıldım ! Ben 3. ve 4. paragrafları kendi düşüncelerime yakın buldum.Bir de bir şey eklemek istiyorum Ekonomik zarar ve Seçim zamanı da kesilirse kısmını sorguladım.

    YanıtlaSil
  2. Ben hangisiyim acaba emin olamadim... En son gecen yil 8 gun elektriksiz kaldigimda buzdolabindaki butun yemekler cop olmustu, tek sikayetim oydu. Ofiste elektrik vardi, evde yoktu, ve cok mutluydum ben.

    YanıtlaSil
  3. @CEREN DERENO gün üreten ve dolayısı ile vergi ödeyen şirket/kobi vb kuruluşlar ciddi bir darbe aldı. Ancak kurulu kapital sistem sayasinde bu güne kadar üzerine basarak sırtından para kazandığı emekçilerine vermediklerine saysınlar.

    Tabi devlet için olusan vergi eksikliği de var. Ama artık kimsenin (özellikle post apokaliptiklerin) devlet/millet/medeniyet umursadıklarını sanmıyorum.

    İş bu kadar ciddi değil gibi görünüyor dışarıdan. Ancak sadece 8 saatlik bu kesintide kulaklarımın duydukları ve gözlemlediklerime bakarsam, hasbelkader oluşacak 3 günlük bir kesintide bir küçük yağmalama ile başlayacak olayların sonunun gelmeyeceğini hissettim o gün..

    Seçim de bazı bölgesel kesintiler oluşacağını da şimdiden hepimiz biliyoruz..

    YanıtlaSil
  4. @aycaTabi sadece bu başlıklar altında gruplamak doğru değil. Olası bir post apokaliptik dönemde davranışları şimdiden kestirilemeyecek ve dolayısı ile genel bir davranış gruplamasına alınamayacak daha büyük bir insan kalabalığı var. Belki bambaşka başlıklar altında incelenmeli, belki de şimdiden onlar la ilgili bir sezide bulunmaya çalışmamalı..

    YanıtlaSil
  5. MYAN8/4/15

    Anlatış tarzını seviyorum arkadaşım. Bazen yazdıklarına karşı çıktığım noktalar oluyor ancak öyle uçsuz ve tutulamaz bir bakış atıyorsun ki, keyifle okuyorum. Birkaç sefer okuyorum.

    YanıtlaSil
  6. @MYANArtık eski okuyucularım arasından son kalanlardan birisin. Halen daha satırlarımda keyifli birşeyler araman onur verici. Teşekkür ederim eski dostum.

    YanıtlaSil
  7. MYAN8/4/15

    @MYANDevam edecek demişsin ya. Konuyu nereye götüreceğini merak ettim.

    YanıtlaSil
  8. @MYANPost apokalipsi isteyenlerin neden bunu istediği ve onların bu durumu istemesine sebep olan kapitalizmin ürettiği meslek gruplarını ve bu meslek gruplarının niteliğe dayalı mesleklere veridiği zararı ve sadece bu konuda zarar görmüşlerin ilginç bir şekilde post apokaliptik olduğunu anlatan bir gözleme dayalı 4 adımda meslekler gruplaması içerecek saygısız bir yazı olacak..

    YanıtlaSil
  9. MYAN8/4/15

    @MYANHadi bakalım. Biraz daha kavgacısın eskiye göre. Seni üzmüşler. Yaz ve okuyalım..

    YanıtlaSil