8 Eylül 2011

Yanılgı...

      Hey sen, namaz kılan... İbadet esaslarını yerine getiren dostum... Sen beni yargılama. Hele hele gasp etmişken benim hakkımı ve tüm emeklerimi boşa çıkarıp, hor görmüşken beni, bırak sen yargılama.
      
      Sen ilk evvela insan olma saygınlığını ve gururunu ayaklar altına aldın. Aslolan insan niteliklerini yokettin. Dürüstlük mumla aranacak kıvama gelmişken senin karakterinde ve göz göre göre söküp alırken hak ve hukuku kollarımdan sakın nasihat etme bana.

      Ama hatırlıyorum Allah uyarmıştı bizi Kuran'ında.. Hak ve hukuk sahibi "adil insanlar" için yazmıştı "Maun Suresi"ni ve şöyle demişti ayetinde ruhlarımızı okşayarak ;
      "Fakat veyl!. Namaz kılanların vay haline ki, onlar namazlarından gafildirler, onlar riyakarların ta kendileridir."

      Sonrasında bizler o sıkıntılı söylemler ve "düşeş karakterli" , "dindar görünümlü materyalistler" tarafından aşağılanırken farkındalığı hissettik.

      Sen ; ucuz davranış kodu sahibi :  biz varsak, herkes ve herşeye karşı, herkes ve herşey için tümüyle varız. Senin ayrılıkçı duygularının bulunduğu yerde sevgi bulunmaz.

      Sabrımızın sınırlarını zorlarken, melekler fısıldadı kulağımıza "Asr Suresini"...
      "Andolsun asra! İnsanlık hüsranda. Ancak iman edenler ve doğruları yapanlar, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna."

      Sabredip, sabrı tavsiye ettiğimiz için rahatladık. Ama hala o "Adalet"ten  çok çok uzaktaydık.
      Ve sen hak gaspedicisi, sen adaletin temellerinden uzak karaktersiz yobaz.. Sen benim hakkımı ahirette teslim etmeyi umuyorsan hiç heveslenme. Zira bana sevaplarından verip, günahlarımı sildireceksen veya benim günahlarımı yükleneceksen, sen bir dindar değil, bir tüccarsın. Bu dünya ile ahiret arasında alışveriş yapan zavallı bir ticaret erbabı...

      Benim hakkımı teslim etmen için kıldığın namazlar yetmez. Çünkü sen daha taptığın "Allah"ı tanımazken, tüm insanlık onurunu ayaklar altında tutarken ve gerçekliği belli olan yaratılış kaidelerinin karşısındayken, senin "Tanrı"nın ve benim "Allah"ımın aynı olması imkansız.

      Sen bizim için "Kafirun"da haber verilen o "tapınma beceriksizi" , "Tanrı'sını şaşırmış adam"lardansın. Okuyupta anlamadığın o "Kafirun" da ne yazar, bilmezmisin.

      "Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk etmem. Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edenler değilsiniz. Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk edecek değilim. Sizde benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Sizin tanrınız size benim ilahım kendime."


 Kendi bilgisini ölçmeden, beni yargılayan "cehalet sahibi dindar" lara ithafen
Anıl Özer

11 yorum:

  1. Bu ağır olmuş abi... :)

    YanıtlaSil
  2. Maalesef etrafımızda bir sürü o insan(lar)an... Hele ki konu birde DİN ise...

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim bayılıyorum şu cümlelere ya.. Olması gereken mesajı ne güzel veriyosun..

    YanıtlaSil
  4. sanıyorum konuyla alakalı bir durum olmuş
    cevap da ayrıca çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. Adsız8/9/11

    İnsan, hayatın geçici ve ölüm kat'i olmasına rağmen yaşamaya, gerçeği olduğu gibi kabullenmeye mecburdur.

    Biri hakkını gaspeder ve gider. Ardından bakıpta, arkasından hayıflanma. Git ve cezasını kendi ellerinle kes..

    YanıtlaSil
  6. Dostlarım Hoşgeldiniz.. Bir blog sahibi için yazılarının yorumlanması kadar güzel hissettiren bir duygu yok.. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

    Serdar; daha ağır bir dille yazmak istedim aslında, bu kadar yumuşadı...

    UğurBöceği; ne yazık ki birsürü var. Çamura batmış durumdayız...

    Tuna; iltifat için teşekkürler ama körler sağırlar birbirini ağırlar" durumu olmasın :))

    Aynur; evet konuyla alakalı bir durumu yakın zamanda da, daha öncesinde de yaşadım. Kızgın belleğimden de böyle çıktı işte cevap... Beğeniniz için teşekkür ederim.

    Selen; aslında isterdim cezayı kendi elimle kesmeyi ama insan dünyaya ve varoluşa atılmış durumdadır. Eski hesaplar ve kızgınlıklar peşinden koşmak yokoluş için bir kapı açacaktır.

    YanıtlaSil
  7. Cihan8/9/11

    Müthiş bir veryansın olmuş. Daha iyisini okuyamazdım. Kalbimin yağları eridi ve bütün sinirimi aldı. :)

    YanıtlaSil
  8. müthiş olmuş!Bölük pörçük zamansız anlarda konuşmaya çalıştığımız konu sayende bütünüyle ortada artık, okuduğuma mutluyum :)

    YanıtlaSil
  9. Bi sinir anı denk geldi Elif ve hemen oturup kaleme aldım. Aslında arada konuşmalarımızda çok değerli edebi metinler oluşturabilecek cümleler de sarfediyoruz ama uçuşup gidiyo.. Arada kayda geçmek lazım.. :))

    YanıtlaSil
  10. Adsız11/9/11

    Yaramı deşmişsiniz. Hele de bu "kul hakkı" konusunu dindar- dini hassasiyeti olduğunu düşündüğünüz kişi ve "kurumlar" yapınca....Benim de bir Ximaş meslem var da :))
    Ama yazınız tam olmuş; samimi ve dokunan. İnşaallah tatilden dönüşte link vermek isterim blogumda:)N.Narda

    YanıtlaSil
  11. N.Narda hoşgeldiniz.. Evet Ximaş meselenizi blogunuzda gördüm.. Üzücü.. Umarım sıkıntı olmaz..

    Beğeniniz için ayrıca teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil