30 Aralık 2013

Güneşin etrafında bir tur daha tamamlandı..

Eski yıl sona erdi, 
Yepyeni bir yıl geldi,
Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl 
Bizlere kutlu olsun.
Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl
Sizlere kutlu olsun. 

Bu çocuk şarkısının güfte sahibine lanet olsun. Zira çocukların gözü önünde hayatı en hafife alan, vurdumduymaz ve boşvermiş şarkılardan biri.. :)
Lanet falan okudum ama sinirli değilim ha, yanlış anlaşılmasın. Gerçekçiyim sadece. Çocukları gerçeklikten uzak tutarak kandıran büyüklerden nefret ediyorum hepsi bu. :)

2013 bitti. Bir yıla ne kadar anlam yüklenebilir ya da yeni bir yıldan neler beklenebilir tartışlır ama, 2013 zor bir seneydi arkadaşlar. Neredeyse "s.ktir ol git" dedirtti bana ve birçok arkadaşıma. Geçen sene yılbaşı için yazdığım yazıya ait yorumlarda bir blog arkadaşım 2013ün "hınzır bir oğlan çocuğu" karakterinde olabileceğini sezmişti. Ne büyük bir öngörüymüş. Dediği gibi oldu. Her yer ve her şey "hınzır oğlan çocuğu" gibi düzensiz, nizamsız, laftan sözden anlamaz ve her türlü yaptırıma cevapsız kalan bir haldeydi. Hem bireyler, hem de uluslar için..

Bir çeyrek biletim var, bir de kırmızı donum.. Bir kadeh içkim ve bir tabak çerezim olacak o akşam.. Yanımda da sevgilim ve hayallerim..

2013 ten bir şey istememiştim. Sadece 2012 de elde ettiğim tüm güç benimle kalmalıydı. 2013 laftan anlamadı. Bu alçakgönüllülüğün üzerine bir kudret ve lider olarak oturdu ve ben ve benim gibi çok kişiyi ezdi geçti. 

Sütten ağzım yandı ey 2014.. Kılıçlarımı çektim ve tüm stratejik hamle ve niteliklerimle seni bekliyorum..

Dünya, güneşin etrafında bir tur daha döndü. Öyle ki, sanki son turmuş gibi..

2013'e bunu yazmışım..
2012'ye de bunu..
Anıl Özer

4 yorum:

  1. bence de gitsin 2013 sevmedim hiç...pis.. :) bu arada sağ üst köşenin açıklamasını merak ettim bak şimdi ;)

    YanıtlaSil
  2. "Sagi solu belli olmayan yaramaz bir cocuk" benzetmesini benden mi duymustun bilmiyorum ama ben bir yerlerde boyle bir tahmin yurutmustum. 13 asal sayidir ya ben zaten asal sayilari sevmem, o yuzden gozum tutmamisti bu yili. Blogumda yorumlarimla 2013'un agzini burnunu kirdiktan bir kac sonra aldigim bir telefon, bana bu yilin en son gununde belki bir hayrinin dokunabilecegi mujdesini verdiginden beri hadi son bir umutla yarini bekliyorum...

    YanıtlaSil
  3. @Elis'in Umursanmaz Defterikafası kukuletalı koalayı soruyosan, eski "şapşal koala" isimli blogumu anmak istemden dolayı... ;)

    YanıtlaSil
  4. @aycaDoğrudur Ayça.. Geçen sene yazdığım yazıya bu yaklaşımı sen yapmıştın. :) Ben 13 ün asallığına takılmamıştım ama yanılmışım. Umarım kendi adına beklediğin güzel gelişmelerle sonlanır.. :)

    YanıtlaSil